Sunday, November 06, 2005

lyx!

Min älsklingslyx för tillfället är jordgubbar på vintern. Vintergubbar från något intetsägande land, som typ Holland eller Belgien. Idag fick vi holländska jordgubbar till glöggen. Gott! Extra bonus för att man känner sig som någon hittills oupptäckt avkomling till ryska tsarfamiljen med lika excentriska som exklusiva matvanor: kaviar på frukostflingorna och jordgubbar till glöggen...

Lite konstigt bara att de holländska novembergubbarna kan vara så mycket godare och bättre i skick än Pargasgubbarna man köper på torget på sommaren. Jag vet att jag låter som en bitchig tant, men ändå!? Torggubbarna är som om de skulle stå och hoppa på sina gubbar dagarna i ända och de hinner bli dåliga på vägen hem, medan holländarna som fått ligga i fred på bubbelplast håller sig i flera dagar i kylskåp. Men hur gör man om man är traditionellt lagd och vill ha jordgubbar på sommaren?

0 kommentarer: