Saturday, May 20, 2006

the wicked witch from the east watches eurovision song contest

1. Schweiz? Öh, trodde hela tiden det var Israel för det var så pass käckt. N. gillade hon med bruna klänningen bäst. Eller brunt hår? Jag kan inte minnas allt.
2. Moldavien. Lite lamt och en spansk låt och tjejer i bikini...? Ta hit mormor som slår på trumman, tack!
3. Nu kom Israel. En glad, trind svart kille and friends i vita kavajer? Smälltjockt med klichéer typ "Look into you soul" och "it's now or never" och sen lite hebreiska to spice it up? Israel var roligare när jag var barn: mera dans! Det kan aldrig bli för mycket dans...
4. Lettland. Hilfe. Nu måste det ha blivit något fel - ta bort! Och ännu mer människor i vit kavaj. Hatar detta, och varför den lilla roboten. Fattar nada!
5. Norge. Trist skogsrå-musik. Måste man ha vita kläder i år? Är det tvång och lag?
6. Spanien. Ketchupflickorna?! Vad fula kläder de har? Och vad handlar sången om?
7. Malta. Malta har alltid tråkiga och intetsägande bidrag typ ballader, men har nu poppat upp sig och fått tag på nån låt som Marie Serneholt kasserat. Hemskt. Alla med matadorklädsel är by definition hemska.
8.Germany. Rosa fluff-flicka i Törnroseklänning och tyska cowboygubbar - hur kommer de på allt?
9. Danmark. Glatt och guldkläder, känns lite Dolly Parton, kanske. N. klappar takten, så måste vara bra? Kisse bryr sig mycket lite.
10. Ryssland. Killen med vita linnet och spöktjejen i flygeln - det enda bidrag jag såg i semifinalen så vi är nästan gamla bekanta... Viftar lite mycket med armarna och jag fattar inte riktigt symboliken, men trippstegen är fina och poäng för lilla toppen.
11. Makedonien. Vet inte om hon vill vara Ruslana eller Elena P. Konstig strandklädsel med Mariah Carey-shorts.
12. Rumänien. Röda converse? Trist. Sjunger han på italienska och engelska och vaddå?
13. Bosnien-Hercegovina, Min körsjungande kollegas favorit, så säkert högkvalitativt och så smäktande , oh my god, men men, den eländiga vita kostymen igen, så det går inte an. Rugg.

---
(Varför ser jag alls på detta?) Jag har ju inte ens chips? Förr fick man alltid chips!
---
14. Litauen. Svarta kostymer! Ironisk låt skriven i fyllan? En farbror som liknar Kekkonen! Roligast hittills. Heja.
15. Storbritannien. Skoltjejerna coola, men den överåriga lekfarbrorn som tror han är Vanilla Ice, varför dök han upp? Hör han till? Tjejerna som sjunger refrängen är bra. Knästrumpor är himla fint!
16. Grekland. Greklands Cher. Ballader är trista. Hela låten är bara refräng.
17. Våra orchar! Med finsk flagghatt? Jag gillar honom med de små söta hornen, han är min favorit.
18. Ukraina. Är det en cheerleader? Har hon nattlinne? Är det Shakiras kusin?
19. Frankrike. Jag gillade Frankrikes bidrag i fjol,men det var bara jag i hela världen som gjorde det, så den låten fick två poäng. Minns ni? Stina Nordenstamaktig tjej med gul klänning? Det här är igen ett supertypiskt franskt bidrag...
20. Kroatien. Kosackfolkdansare. Poweretnofolk, säger N. Ny genre?
21. Irland. Ser väldigt irländsk ut, men alltför sentimental, alla irländare är så sentimentala och alla vi andra är cyniska, så det passar dåligt. Körsångarna verkar ha klänningar inspirerade av the potato famine. Fint att någon ännu minns att man förväntas poängtera sina kulturella särdrag.
22. Sverige. Jag gillade "Främling". Vi sjöng den hela resten av vårterminen i skolan. Kunde det inte ha slutat där? Och gud, vad fula kläder: guldtights- skulle det inte bli nakenchock? Den här låten är dålig och hon ser otäckt manisk ut. Sverige vinner visserligen jämt, men inte i år väl? Snälla?
23. Turkiet. Liknar lite Krisse Salminen. Svartklädda muskelpojkar som smyger runt.
24. Armenien. Ännu en med Ruslana som musiklisk förebild och självaste Rudolph Valentino som stilikon. Nyskapande kombiantion, I must say.

Det här är en mycket konstig tävling. Jag har inte ens nån favorit i år, så heja Finland!

0 kommentarer: