Thursday, May 15, 2008

...men seriously, det måste finnas fler?!

I söndags var jag bara så nära mitt genombrott till ära och berömmelse och stora cash - jag skulle nämligen lansera mitt eget dietprogram! Det var en helt briljant metod, lämpar sig för alla och väldigt lätt att förstå och ta till sig. En slags ny Atkins- eller GI-metod, eller nåt, komplett med glammiga små inspirationskokböcker i glada färger, preppyga och lite småsexiga förkläden samt mina egna köksknivar (fast int' så vassa för då skär jag mig).

Fast nu är hela planen tills vidare lagd på is, i brist på lämpliga grönsaker. För när jag satt och brainstormade sådana som skulle vara både goda och multifunktionella och passa in i systemet , dvs. inga omoderna nördgrönsaker som sallad, gurka och tomat, som folk äter mycket av annars också, och inget otäckt, utan enbart sympatiska trendveggies liksom, då kom jag till nio. Och den siffran inkluderar ändå både jordgubbar och champinjoner, vilkas grönsaksstatus är lite sådär. Och nio är på tok för lite för att konceptet skulle fungera som det var tänkt, så nu regroupar jag, i väntan på uppkomsten av helt nya grönsaker. Det är väldigt harmt, nu blir det ingen föreläsningsserie med mig och min avokado.

5 kommentarer:

linda said...

Nu blir jag ju nyfiken och skulle vilja ha den kompletta listan på trendiga grönsaker!

Fairy G said...

Har du nån "success guarantee" på den här dieten eller?

maria said...

Linda: ehum, jag minns inte riktigt, det var de gamla vanliga mest: broccoli och zucchini sånt...

F.G.: mja, det beror lite på hur hälsosamt man äter i dagsläget. tror jag :-). Dieten lämpar sig nog allra bäst för oss som till vardags livnär oss på smågodis, Ben& Jerryglass och varma smörgåsar.

Anonymous said...

Jag tänker genast på den coola Romanescon, så om du har missat den har du 10! :)

maria said...

Åh, tack! :)