Saturday, May 17, 2008

dagens ord: sommargummidräkt

a.k.a. det blidde ingen cykel...


Jag älskar internet: annars skulle jag bli tvungen att gräva igenom alla mina arkiverade kassetter som ligger i förvaringsboxar högst uppe i min garderob för att komma på att bandet som tjejen bakom termen "sommargummidräkt" spelade i hette Whipped Cream och att hon själv hette Elizabeth Punzi. Det var ett svenskt band som fanns under tidigt -90-tal och var mest kända för sin melankoliskt drömska cover på låten Observatory Crest. Bandets sångerska Elizabeth deltog i något lekprogram på tv som kan ha letts av Arne Hegerfors (?) iförd just en sommargummidräkt. Hon var rolig och väldigt cool och hade en kanin, som jag tror var grå. Tyvärr hittar jag inte själva låten någonstans.

Själva ordet sommargummidräkt kan lämpligen användas i överförd betydelse för att beskriva alla former av obskyra och bisarra klädesplagg som inte riktigt faller in i någon annan kategori och man därför gör bäst i att undvika, men i all synnerhet för latexinspirerade overaller med korta ärmar och ben.

Har nu införskaffat en kraftigt prisnedsatt sommargummidräkt i neopren på Stadium och bara det blir sommar på riktigt ska jag återuppta mitt projekt och verkligen lära mej att svänga den där jäkla vindsurfingbrädan. Ifall det misslyckas riktigt får N. sitta färdigt redo med motorbåten vid estniska gränsen och nappa mej i flykten när jag susar förbi...

0 kommentarer: