Thursday, May 29, 2008

ikea

Ålandstidningen nämner sådär helt i förbifarten att nya ikeavaruhuet i Reso ju öppnar 12.6 , som om det var något vi vetat hela tiden. Ha! Jag är så nöjd, för det innebär att jag hela tiden haft rätt om alla de mystiska "löydä itsesi" och "olemme perillä" som tejpats upp på bussat och stolpar. Och jag älskar att ha rätt. Men som jag har sökt officiella uppgifter som skulle bekräfta det datumet. Det kan helt enkelt inte vara meningen att det ska vara offentligt än, i så fall tycker man att även andra än ålandstidningen skulle ha känt och rapporterat om datumet?

Småstadsmentaliteten med dess motvilja mot onödigt tjafs förnekar sig aldrig: det är samma sak med eftertraktad populärkultur - oavsett hur mycket hemlighetsmakeri som är involverat och hur storslagna releasehappenings som hålls på Oxford Street något visst klockslag så kan man vara säker på att något Halpa-Halli eller Anttila i Österbotten redan har sålt skivan eller boken i flera dar.

12 juni är om jämt två veckor - I will sooo be there.

Uppdatering: Nej, jag hade fel, tydligen fanns nyheten även i pappers-ÅU.

4 kommentarer:

Anonymous said...

Yess! Jag hade räknat med att det blir den veckan så vi har ingenting alls planerat. Vi kommer då om det passar.

linda said...

Jag såg faktiskt att det stod i Ålandstidningen och reagerade på att det skulle vara där av alla ställen som man hittade informationen. Vilket scoop;)
Kanske vi kan fara dit då i midsommarveckan, om jag får lite extra ledigt!
Vilken lyx med Ikea - jag är gröön av avund...

Anonymous said...

Men tokiga människor, tänker ni gå dit på öppningen??? Ingenting i världen får mig att sätta foten där förrän efter midsommar nån gång, inte ens min stora längtan efter en fåtölj...

maria said...

mamma och linda: jooo, kom bara, vi shuttlar alla som vill fram och tillbaka hela tiden, hela tiden...

Siv: ehum, jo, jag tror det? Kanske inte genast precis kl. 10 den 12/6, men... Räknar glatt med att tillräckligt många ska resonera som du och att vi åtminstone inte ska klämmas ihjäl :)