Saturday, May 17, 2008

bloggen.fi - igen, någon slags metablogg

Finlandssvenska bloggportalen bloggen.fi har uppdaterat sig rejält på senaste tiden och fått en massa nya, användbara features som den tidigare saknat: månadsarkiv, möjlighet att länka till enskilda inlägg och inte bara en bloggs ingångssida, möjlighet att ange status, taggar etc. Den ser proffsig och luftig ut och äntligen känns den som en riktig bloggportal mer än ett gulligt hobbyprojekt och för första gången tänker jag att det kanske skulle gå att ha bloggen där trots allt. Men förstås låter inte reaktionerna vänta på sig, förutom Netti, och kanske nån till som är positiv, så är det ingen ände på allt gnäll: folk "spyr" över förändringarna, folk ska sluta blogga för allt är så dåligt och inget fungerar och allt är så fult och komplicerat och inget förstår dom. Trots att folk jobbar hela tiden på att fixa buggar och beakta bloggarnas önskemål, trots att nya bloggen funnits i kanske tre dagar och ingen rimligtvis ännu ens kan veta hur den nya bloggen kommer att fungera när den är helt klar. Så nej, folk hittar inte de bloggar de brukar läsa för att ingångssidan ser annorlunda ut (länklista i egen blogg, favoriter i webbläsaren??, rss-feed???). Någon hade t.o.m. problem med att hitta sin egen blogg, och man tänker bara: snälla nån! Inte lätt att vara admininstratör där. 


Man kan ju inte ha en webbtjänst som aldrig får lov att utvecklas. Någon som väldigt mycket saknar internet som det såg ut 1994?  

6 kommentarer:

Anonymous said...

I do agree

Fairy G said...

Det är så TYPISKT österbottniskt det där. Ändra inte min värld, please.

M said...

Det är med vemod jag kommer ihåg internet från 1994! Fast times at Peffan!

Anonymous said...

Jag håller med dig i allt det där. Men det ÄR störande med vissa konstiga bieffekter. Som t ex idag när jag läste och kommenterade en blogg med många nya inlägg. För varje gång jag skrivit en kommentar hamnade jag i min EGEN blogg?! I ett skede hade jag nog 4 flikar med min egen blogg. Känns lite jobbigt med allt backande även om det låter sig göras. Men det verkar ju som om de löser alla problem an efter så det gäller väl bara att ha tålamod. :)

maria said...

Orange: Jo, det låter konstigt - och störande. Jag har full förståelse för att folk påpekar sådant som rent tekniskt inte fungerar. Däremot tycker jag att det sätts väldigt mycket möda på att gnälla på saker som kartans och tagmolnets varande eller inte varande, sex eller tio inlägg på heta listan och annat sådant som nu inte borde spela desto större roll för själva bloggandet.

Anonymous said...

Håller helt med! :) Det där med tio eller sex har jag inte alls fattat.