Friday, August 03, 2007

Det känns som om jag har flyttat mycket längre än de 4 km som det egentligen rör sig om. I min förra matbutik, och i synnerhet mellan 6 och 8 på kvällen, vimlade det av slimmade hästsvansblondiner med elixia-ryggsäck (svindyrt membership-gym, för de oinvigda) vars middag ofelbart bestod av en flaska fun light och en burk grynost alternativt risifrutti fiber. I min nya affär bär man också sportkläder, men man ser däremot inte ut att sporta särskilt mycket. Samtalsämnena verkar till stor del handla om hur man bäst fifflar till sig diverse bidrag som det är tveksamt om man är berättigad till. Det känns som två olika städer. Det lustiga är att jag aldrig tidigare har direkt tänkt eller reagerat på att olika stadsdelar här skulle ha så olika status och befolkningsstruktur, jag trodde det var mer ett storstadsfenomen, but now I'm not so sure... Så vad säger man då om att allt känns som det är dyrare här ute in the hood än inne i den posha delen av stan som vi kom från. Konspirationsteori, anyone?

Förutom att det finns mycket natur här ute på landet (plockade en kopp vinbär i förrgår, från allmänhetsbuskarna. Sent, sent när småbarnsföräldrarna redan sov, men tyvärr inte iförd spökplumpsdräkt. Nu väntar jag bara på att någon självutnämnd vän av ordning skall komma och ringa på och förklara hur alla bär plockas gemensamt och under allmän uppsikt något visst datum mellan 16 och 18.30... so far so good, och bevismaterialet är redan uppätet!) så är det också väldigt mörkt. Vi måste få någon slags trädgårdsbelysning, annars vet jag inte hur jag ska överleva vintern. Så fort november är här kommer jag att antagligen stå och ringa på tyskens dörr och vädjande försöka med "ist hier noch ein Platz frei?". Det är den enda tyska fras jag någonsin lärt mej. Passar ju över förväntan.

Eftersom jag alltid är sist med allt så har vi börjat titta på Bones nu. Det är bra. Jag känner nästan en plötslig dragning efter att börja jobba i ett sådant där rättsmedicinskt-antropologiskt laboratorium. I synnerhet om det inte vad för de hemska maskarna och alla de döda människorna... Det förstör feng shuin ganska avsevärt, men annars verkar det ju särdeles käckt. Man får t.o.m. gå på baler och sådant. Jag vill gå på bal! Jag borde börja gå på mer baler, och så borde jag börja gå på elixia, jag också. Men jag är lite rädd för gym... och för trendiga blondiner och för att folk ska svettas på mig... Så jag vet inte. Och grynost är äckligt. Fast en risifrutti kan jag prestera, nästan. Det är en rip-off med gul sylt och no fibrer whatsoever. Men ändå, close enough kanske. Poäng?

Nä, antagligen inte.

1 kommentarer:

linda said...

Ja, alltså just grynost är ju sällsynt äckligt.

Fast Bones är ju bra (inte för att det alls hör ihop på nåt sätt...)

Jag har tråkigt i dag, därav den ointelligenta kommentaren.