Tuesday, October 31, 2006

i väntan på inspiration...

Det har inte hänt så mycket nytt: jag har varit sjuk och lite lätt apatisk (det börjar bli tröttsamt, kan vi ta någon annan sinnesstämning nu? Eufori, t.ex., eufori tror jag blir bra.)

Som alla andra hade jag stora förväntningar på Den Stora Stormen, men det blev ju inte så mycket av den. Lite dimma och regn, typ. Och jag som hade sett framför mig översvämning i ån, bilar kvaddade under kullblåsta träd och små knähundar som hjälplöst virvlar förbi som höstlöv. Men det blev alltså inget med den saken. Jag lär mig aldrig: de säger storm och jag förväntar mig katastroforkan och evakuering, men det som de menar är att det kan eventuellt både blåsa och regna samtidigt om det riktigt vill sig.

Var till IKEA och jag kände mig som tre år med matpanik igen - där fanns absolut inget som jag kunde äta. Jag gillar inte sådan där otäck "traditionell" mat men med en modern twist, vilket i klartext betyder smaklös skolmatsalsmat med seg potatis som piffas upp med något obskyrt som hjortronsås eller rödbetssalsa. Jag blir galen på den här take-it-or-leave-it-filosofin, det här att man aldrig får välja utan det är samma tre fula klädslar som finns till alla soffor och bara renkött i alla wrapsen. Så jag drack ett halvt glas vatten och åt sedan världens godaste kycklingfiléburgare på ABC i Salo istället.

Nu snöar det. Snyggt.

2 kommentarer:

Anonymous said...

Mina försök till IKEA-ätande brukar sluta med att jag köper en räksmörgås, skrapar bort 90% av majonnäsen och sen motvilligt äter torra räkor och vitt bröd. Något vegetariskt brukar det inte finnas, och dajmtårta känns inte alltid som det mest lockande alternativet då man är vrålhungrig. Jag borde komma ihåg det här till nästa gång och ta med matsäck...

Orange said...

I Stockholm stormade det tillräckligt. Här blåste det ner takplåtar, välte träd och blev strömavbrott. Jag hade dock elen kvar. En lektrisfarbror jag känner kämpade halva natten i höga svajiga stolpar... Enough?