Wednesday, October 04, 2006

blandade nöjen

... idag såg jag förresten den mest bisarra populärkulturella manifestationen hittills: Albus Dumbledore som vevade positiv med en handdocka som föreställde en dansande björn på ena handen och studentmössa på huvudet. Världens revival för dansande dockor, man kan knappt gå ut på stan utan att se dem lite överallt. Och varifrån har alla positiv dykt upp nu plötsligt? Är inte allt det här lite omodernt, rent av? Och då kommer jag ändå från landet, så mina referensramar är ganska begränsade och jag kräver liksom inte det allra hippaste. Eller lever vi på 1800-talet nu igen? Skäggiga damen nästa?

Just sms från Spanien - föräldrar och en liten gul björn skulle ge sig av ut på stan för att leta efter torn.

Lite avundsjuk.

4 kommentarer:

Anonymous said...

Tar dom med sig...umm..herr Steven när dom reser?

maria said...

Det varierar, han har en tendens att tjata sig med om det finns chans att se torn eller andra imponerande landmärken som man kan köpa miniatyrer av.

Anonymous said...

Oj, Dumbledoren har jag missat! Den skulle jag vilja se... de enda "underhållare" jag lyckas se är ryssen med en grodliknande dansande docka och den där korta långhåriga gitarrkillen som bara kan spela "Stairway to Heaven", "Nothing Else Matters" och "Tears in Heaven".

maria said...

Jo, Dumbledoren var ny för mig också och då rör jag mig i centrum så gott som dagligen. Konstigt det där hur begränsad repertoar de har, i fjol var det ju någon rysk(?) dragspelare utanför Stocka som kunde jämt ett stycke - var det Säkkijärven polka eller något motsvarande ryskt, jag minns inte - men han höll på från morgon till kväll, månad ut och månad in med den enda samma låten. Man började nästan dra sig för att gå dit.