Wednesday, November 29, 2006

jahapp, what now?

På jobbet har det fixats och trixats och släpats möber och stuff i en vecka nu och allt som absolut ingen kan tänka sig att ha på sitt rum mera står i den smala korridoren, mittemot det gamla datorskrotet. Framför bokhyllan. Så numera når vi bara vissa böcker (med stor möda) och andra inte alls. Mitt rum har alltid sett för eländigt ut eftersom jag har aldrig brytt mig om att fixa till det men nu när alla andra fått det så fint så ville jag också försöka: har nu slängt fjolårets tomtelöpare i papper som mirakulöst nog överlevt hela året och istället släpat hit en stycken svartspräcklig löpare hemifrån som jag lagt i fönstret tillsammans med min vita adventsljusstake och den enda levande krukväxt jag har (som A. panikinförskaffade när vi skulle få kundbesök så vi skulle slippa skämmas så). Sen var jag till indiska och köpte ett fint mönstrat glas (för snyggare slags pennor) en liten mönstrad lackerad burk (för gem) och en röd liten värmeljuskopp. Skulle jag ha haft en kamera med hade jag dokumenterat.

Man kanske inte kan säga att det gjorde någon avgörande skillnad, en ensam liten lackburk har ju naturligt nog svårt att hävda sig mot ett helt fult kontor, men åtminstone ser det ju ut som om jag lite håglöst har försökt, om det var det jag eftersträvade. Fast egentligen vill jag jobba någonstans snyggt, typ reklambyrå kanske? Eller redaktionen för något glossy magazine? Helst någonstans där det inte alls finns några saker om folk plockat med sig från gamla arbetsplatsers utrensningar eller som ärvts av mormödrar.

1 kommentarer:

Orange said...

Du kan ju ta en liiiiten bild av bara pyntet. Även om de inte pryder så mycket i det stora (?) rummet så gör de sig säkert fina i liten grupp?

Sen tror jag inta att glossy magazines har så glassiga kontor. Tror nog det är en enda röra med papper, foton, gem och pennor på deras bord också...

Nu har jag inte tid med det här längre, nu ska här kollas julkalender! Jag har väntat så!!! :)