Wednesday, August 13, 2008

He lives in a house, a very big house in the country

När jag läser den här artikeln om Alex James som ostfabrikör kom jag att tänka på att jag ju borde skriva något om hur mycket jag verkligen tyckte om hans självbiografi "bit of a blur" (och hur pass förvånad jag är över att jag gjorde det). Den är oväntat nog riktigt rolig och han framstår som avväpnande sympatisk, även när han berättar om sitt hejdlösa supande och sin ständiga otrohet mot sin ex-flickvän. Han ångrar ingenting för enligt hans filosofi så är det en popstjärnas plikt att inte vara tråkig och miljoner slösade på sprit och droger kan ses som en god investering, för det bygger bara bandets varumärke. Han framstår som barnsligt förtjust i hela rock n' roll-myten och måste bara få prova på att slänga ut en tv genom fönstret - men det är hans egen tv och han ser noga efter så att det inte finns folk nedanför som kan få den i huvudet.

Och nu har han gift sig, nyktrat till, bor på ett gods och fått en hel massa kids och 1 800 får och sysslar med astronomi, klassisk musik och ost. Och ser ut som jag föreställer mig att Tristan från James Herriot-böckerna borde se ut.

4 kommentarer:

Fairy G said...

När jag läste DN imorse var min första tanke "Är han singel?"

linda said...

Jag tyckte det var en himla rolig artikel. Och det där om att ingen som gillade blur då längre köper skivor utan hellre ost, tyckte jag var lite skojigt.

maria said...

Fairy G: 4 barn på 5 år säger artikeln, låter det inte som väl mycket att ta sig an?

Linda: Har du fått tag i boken än? Ska jag ta den med mig?

linda said...

Jo, jag köpte den när vi var i Sthlm. Men tack i alla fall.