Tuesday, August 26, 2008

nån slags avslutning

Det känns som det blev höst nu, butikerna är fulla med tröjor med sådana där rutor som jag inte kommer på vad de kallas: de är liksom utdragna och står på ena spetsen, lite som salmiakpastiller. Under en par veckor varje år är det som om världen översvämmas av kläder med just det här rutmönstret. Jag vet inte om någon verkligen köper dem eller om de bara finns till för att signalera att nu, nu gäller det att skärpa sig för nu blir det snart jävligt på allvar. Modets svar på rönnbär, liksom. Höstmode på det hela taget är så oerhört likriktat och tråkigt, det är samma koftmodeller och samma färger år efter år: svart, grått, senapsgult, vinrött och sån där mörkt turkosblå som enbart Ellosmodeller bär, för i verkligheten ser man mest ut som en zombie i den. Jag vill ha något fint att ha på mig, men vad? Det enda jag har är väldigt många par nya knästrumpor.
Annars har jag tillbringat en väldigt trevlig helg tillsammans med min fina familj, mina favoritsläktingar och stora och små katter. Vi har krängt ärvda tillbringare och blandade uddasaker i hällregnet på Juthbacka marknad och jag är stolt ägare till väldigt mycket mer färgat pressglas än tidigare (att fylla upp mina nya köksskåp med?) samt en ny vintagehandväska. På lördag kväll hade vi kombinerad kräftskiva, födelsedagskalas och villaavslutning. Ironiskt nog var detta det första kalas vi hållit på hela sommaren när man verkligen kunnat sitta ute utan att frysa, för ovanlighetens skull var det nämligen både soligt och alldeles lugnt. Nu är lilla huset tömt för vintern, kissen tillbaka i stan och jag känner mej lite vemodig och ynklig över att sommaren är slut.


Jag och min faster tycker INTE om när det köps av andra!


Systern inspekterar årets potatisskörd.


Mamman och Pappan.


Allt blir så mycket mer autentiskt med en skojig hatt. Eller?

Although some people would beg to disagree...


Men ljusslingor är åtminstone aldrig fel.

5 kommentarer:

LIA said...

Jag var också på Juthbacka i helgen! Gjorde riktigt fina fynd..lägger upp dem i bloggen imorgon.

Gillar din blogg förresten :)

maria said...

Lia: Tack!! :)

Jag har också en massa bilder jag borde lägga upp, men det är så tråkigt att jag brukar komma av mig...

Anonymous said...

På a) svarar jag salmiakrutor (åtm vi brukar kalla dem så även om det är länge sen nån haft dem) eller golfrutor (vet inte var jag fick det ifrån, kan det va nåt?)

b) Ellos brukar kalla färgen petroleum och jag har några tröjor i den färgen. Jag kanske ser ut som en zoombie i dem, men ingen har ännu vågat berätta det för mig. Ska titta noggrannare i spegeln nästa gång! ;)

Satt och funderade vad i all sin dar jag gjorde den där fina lördagen, sen kom jag på föreläsningen. Flyttade mig senare söderut, men minns inte alls vad vi gjorde. Tydligen var vi bara inne våra puckon!

Fairy G said...

Är int dom där rutorna såna som amerikanska collegtjejer brukar ha på sina tröjor tillsammans med någon catchig veckad kjol?

Vad är pressglas?

Och jag gillar petrol :-)

maria said...

Ni ser säkert jättefina ut i er pertroleumtröjor båda två :) Det är bara jag som har gett upp den tanken, men jag är iofs blekare än de flesta, så zombielooken faller sig ganska naturligt. Veckade kjolar gillar jag däremot!

Pressglas är mönstrat (ofta färgat) glas som har pressats i form, för att likna kristall - antar jag. Typ de där Marimekkoskålarna.