Thursday, August 14, 2008

instead of stressed, I lie here charmed

Min första arbetsvecka är väldigt lite arbete och väldigt mycket flipp-floppa sig hem genom en öde studentbyn vid alla tänkbara tider på dan. Och det är ju bra... på sitt sätt. Men känns konstigt.

Lyssnar på Placebo's Without you I'm Nothing och ser på hur björkarna desperat försöker fröså sig på mitt vardagsrumsgolv. Vad jag än gör så är hela golvet är fullt av små rassliga wannabe babybjörkar. Jag borde på det hela taget göra något åt min trädgård: den är vildvuxen och risig och slemmig och skadedjursangripen och ungefär allt man inte vill att ens trädgård ska vara. Inklusive sned. Men det känns helt övermäktigt och jag vet inte vad jag ska göra så jag låter bli helt.

Jag och min trädgård har tagit höst utan att det egentligen är det ännu.

2 kommentarer:

Anonymous said...

Min trädgård är också sneg och risig, så du är inte ensam. Det enda som tar sig är krusbärsbusken, resten ser mest lesset och halvdött ut. Nu har vi tänkt gräva upp en hel bänk och plantera nytt, men jag upptäckte häromdan att just den bänken verkar vara hem till omkring 27 miljoner ettriga myror så jag vet inte om det finns något hopp för den. Nå, mina chilis i kruka ger bra skörd, alltid något.

maria said...

Jag inser att man borde se det som en utmaning att glatt ge sig i med, men nu saknar jag nästan balkongen! Där var det åtminstone torrt...