Saturday, February 09, 2008

som jag har väntat!

Fröpåsarna är förresten här nu. Snart kan man börja så frön som växer upp till små, klena plantor som slingrar och slemmar sig runt varandra för ett sedan långsamt tyna bort och dö. Fantastiskt! Jag tänkte nästan köpa en massa påsar för att kunna titta på, sortera och ha ("Nej, dom tar inte slut, jag lovar" bedyrade N.), men sen kom jag på att jag inte vill ha Hammenhögs frön, jag vill ha Weibulls. De har snyggare påsar men blankare och finare foton. Weibulls är bättre på att lura mig, när jag ser deras påsar ser jag hur min trädgård blommar och är frodig och hur allt är lika tätt och fint och intensivt som på bilden, Hammenhögspåsarna är bleka och anemiska och får mej att tänka på sjukdom, törstkatastrofer och ondsinta saker som spinner nät som dödar allt. Det märkliga är bara att båda varumärkena verkar ägas av samma företag, så jag antar att alla inte associerar som jag.

Frågan är nu bara: vad borde man satsa på om man har minimalt med plats? Vad skulle vara snyggt, lättskött och långlivat?

3 kommentarer:

linda said...

Här på Åland är fröpåsarna ännu inlåsta, fast jag har varit och ryckt i dörren...

Anonymous said...

Nu har jag faktiskt sått :frilansdtomar, körsbärstomat, busktomat och chili. Nu väntar vi med spänning på årets skörd. Förra årets skörd blev en katastrof men hoppet lever!
Pappa

maria said...

Perlargonerna också, glöm inte mina pelargoner.. :)Jag har tyvärr fåttlivet av alla de förra.