Friday, February 15, 2008

bloggen.fi belägrar sig

På Bloggen fi värnar de nu om sin trivsel och säkerhet så till den milda grad att det är näst intill omöjligt att nå fram till deras bloggare. Åtminstone för mig, för trots att jag registrerat mig enligt konstens alla regler och följer alla instruktioner så blir jag ändå automatiskt utloggad hela tiden? Och sen får jag gå hela vägen via portalens startsida och göra om hela proceduren. Ska det vara så? Jag tror inte att de tycker om mig. Jag tillför antagligen inte tillräckligt mycket till trivseln.

Det konstigaste är ändå moderatorn som gång på gång i kommentarsvaren till de som själv vill välja att ha fri kommentering och sedan ta bort sådant som de uppfattar som problem envist hävdar att "Förhandsmodererar man kommentarer är det inte en blogg."

Nähä? Så vad är det då?

Och det ni kallar "robotfällor" är inte alls obligatoriskt t.ex här, som det hävdas, många har bara valt att ha den funktionen aktiverad. För att det är praktiskt. Vill man att kreti och pleti spammar en så är det fullt möjligt.

En finlandssvensk bloggportal är ju ett jättebra initiativ, men varför känns tekniken alltid som den är utvecklad av någon redaktionsmedlems barn på prao?

***

Update: Okej, nu finns det en klicka-knapp i kommentatorsfältet. Puh, så skönt.

2 kommentarer:

Fairy G said...

Men vadå, ska du blogga där OCKSÅ?

Anonymous said...

Nej, men jag brukar KOMMENTERA där och helt plötsligt gick det inte. Men nu går det igen. Frid och fröjd.