Wednesday, June 25, 2008

the great potato death of 2008

Bloggmotivationen är inte på topp, om man säger så... Jag antar att det märks. Är ensam hemma och gör mat med jäst! Visserligen använder jag torrjäst, som är betydligt mindre intimidating än riktig. Men likväl. Så nu medan jag väntar på att min jästmat ska do its thing stod valet mellan att uppdatera bloggen och att sätta potatis (tre stycken som jag hittade underst i ena kylskåpslådan och som jag tänkte peta ner under tomaterna som ändå inte verkar blir till nåt). 


Konsulterade mamman, som är min auktoritet gällande trädgårdens nyttoväxter*, och vi kom överens om att jag kan ju försöka. Teorin var att de är ju besläktade på något sätt så de gillar kanske liknande växtförhållanden också. Dock med det förbehållet att bara jag sedan håller reda på vad vilka plantor som är vilka och inte börjar plocka i mig giftiga potatisfrukter.

Googlade lite och kom till den slutsatsen att potatis verkligen är fullkomligt livsfarligt - är det inte det gröna** i kokt potatis som man ska vara rädd för så är det sneaky potatis som utger sig för att vara tomat. Är det bara jag eller är de inte förvirrande lika?

Update: För övrigt vill jag bara framföra att jag hatar att baka, jag hatar att laga mat och att jag vill att min käre sambo omedelbart lagar sig hem från Borgåskären och räddar mej från äggpensling*** och annat fanskap.

* Och för att inte såra någons känslor måste jag ju påpeka att pappa ju naturligtvis är min auktoritet i fråga om all annan slags odling, och i synnerhet då det rör sig om trilskande små medelhavsträd.

** Som alla vet så är det mystiska gröna i potatis ungefär det farligaste man kan utsätta sig för, näst efter att simma inom en timme efter minsta lilla saftglas och dö den fruktade get-the-cramps-and-die-döden.

*** Varför? Varför ska det vara en tunn hinna av omelett på bakverk? Vem har bestämt att det ska vara så? Får man göra uppror?  Eller blir man slagen till marken av blixten då. Eftersom det är ett öde vi lite har i släkten så jag vet inte om jag vågar chansa...

3 kommentarer:

Anonymous said...

Nåjo, int måst väl bakverk vara blanka, du ska väl inte spegla dej i dem?! ;)

linda said...

Du borde hålla dig till den allmänna regeln: när man är ensam hemma äter man pizza ur frysdisken, punkt. Man äggpenslar inte.

maria said...

Orange: Nej, inte för min del. Det verkar bara vara så obligatoriskt så jag tänkte att det där äggpenslandet säkert spelar någon helt fundamentalt viktigt roll på något underliggande kemiskt plan?

Linda: Du har så rätt. Jag trycker ner penseln underst i soppåsen bara jag kommer hem, så frestas jag inte fler gånger.