Wednesday, February 28, 2007

Update: Nej, jag har ändrat mig; jag hatar ikea, jag hatar bemz

Jag vet inte vem som irriterar mig mest nu just: så fort jag har bestämt mig för att köpa något har det plockats bort från marknaden. Redan för flera år sedan ville jag köpa en ljusblå Karlanda-soffa, men då hade jag inte riktigt plats för den och när jag äntligen hade fått möjligheten att verkligen lyckas trycka in en sådan i mitt hem så fanns de naturligtvis inte längre i ljusblått.

Så för ett litet tag sedan så råkade jag märka att Bemz säljer ljusblåa klädslar (och jublade). Tänkte beställa en genast, men tyckte det var dumt att köpa en klädsel innan jag hade soffan så lät bli. Så vi åkte för att köpa en bäddsoffa som vi sedan skulle klä om med en sådan där fucking Bemz-klädsel, men när vi kom till ikea i lördags - surprise, surprise - så är Karlanda-bäddsofforna slut. Hela Karlanda-serien är på utgående, meddelar de ("eller, öh, det finns en beige klädsel kvar i Vanda", - JAMENSÅBRA!). Efter att ha bitchat ett tag så bestämmer vi oss ändå för att köpa en vanlig, liten Karlanda, trots att vi egentligen ville ha/behövde just en bäddsoffa, för att den var nedsatt med över 50% och för att den kommer ändå att se SÅ FIN ut med sina ljusblåa kläder.

I går skulle vi beställa överdraget så fanns färgen vi skulle ha plötsligt inte längre med på webbsidan. Kontaktade kundtjänsten för att fråga vad nu det här är och fick till svar att nej, den har de inte längre, de ber om ursäkt om det inte framgått tillräckligt tydligt... Och istället föreslog hon namnet på en annan färg SOM INTE HELLER FINNS PÅ WEBBSIDAN?!

Excuse me, jag tycker att man kan utgå från att om ett företag sänder ut tygprover så säljer de även detta tyg.

Så nu sitter jag här och känner mej upprorisk med en soffa som egentligen inte är den jag ville ha och i fel färg dessutom...

2 kommentarer:

Anonymous said...

usch det där låter riktigt botten, jag blir riktigt arg å dina vägnar, så kan man ju faktiskt inte göra.

maria said...

Tack för sympatin! Du får provsitta min beigea soffa nästa gång du kommer på besök...