Friday, February 09, 2007

avfrostning

Det har varit kallt nu hela veckan och jag vågar inte ens titta på ankorna kring Föri längre, jag är så rädd att hela ån plötsligt ska vara ett slagfält full av döda kvackar. Det är så obehagligt.

Var very domestic igår och frostade av frysen; slängde allt sådant som var av tvivelaktig kvalitet redan när vi frös in det, allt som inte gick att identifiera samt 7 olika paket med 2½ tortillor i varje. Något missriktad sparsamhet, kan man kanske tycka. Men det är så enkelt att bara hiva in allt som man inte vet vad man ska göra av. Och det blir onekligen mer av en utmaning och sport att inte märka något av det man stoppar in. Hittills oöverträffat överraskningsvärde måste ändå vara den där gången när min pappa skulle tina upp äppelmos åt de ivrigt väntande barnen och det istället visade sig vara något slags obestämbart skinkflott (djupfryst dopp i grytan - ny affärsidé, anyone?). Infryst for reasons completely unknown, men det fanns säkert en plan där någonstans, även om ingen längre vill kännas vid den.

Kissen secondhand-fyndade både Snellmans tunntunna kalkonskivor och ett alldeles oöppnat paket med fisktärningar med bäst-föredatum 26.11. Hon var mycket tillfreds och låg på soffkanten och spontanspann och rapade hela kvällen. Tyvärr lyckades vi i misstag också tina upp en hel påse med 13 syltbullar så att de inte gick att frysa om. Så om någon har tänkt komma på oväntat besök inom en nära framtid så skulle detta vara en bra tid att passa på.

0 kommentarer: