Thursday, January 25, 2007

kalender- och stilmisär

Alltså, nu sku jag verkligen behöva börja ha en nya kalender för 2007, det börjar ohjälpligen inte gå att snylta på fjolårets längre. Men jag vill ha en ny Ordning&Reda-kalender eller någon som är åtminstone lika fin. Jag kan inte förmå mig att köpa någon ful Ajasto, jag har sett på dem med avsmak i snart en månad nu, men det går liksom bara inte.

Andra saker som känns fula & överreklamerade just nu:

- tulpaner (luktar först skumt och sedan unket och ruttet, likaså hyacinter. )
- coffee table books (meningslös och intetsägande text, gamla återanvända bilder, papper man skär sig på, tunga att hantera och har allmänt svårt att bete sig)
- alla typer av reor (nya saker!, ge mej nya saker!!!)
-Heseburgare, blev medlurad idag och lokalpatriotism i all ära, men nja...
- Tråkigt stilrent porslin. I synnerhet Arabias förhatliga Arctica-servis som finns i alla hem (och även hemma hos mig - oh yes) och som är så klassisk och tidlös och totalt intetsägande. Samma sak med iittalas grejer. Alla köper de här tråkiga standardgrejerna hela tiden för att de är så genomsafe och "de aldrig kan vara fel". Jag tycker de känns ganska fel mest hela tiden. Men hela pointen verkar vara att på parmiddagar och andra dylika tillställningar så ska alla som hör till samma generation till 90 % ha samma grejer i skåpen och sedan kan man bonda över det och berömma varandra över sin gemensamma goda smak...

Min nya ledstjärna gällande inredning & design verkar mer och mer bli: "är detta något fammo skulle ha kunnat ha hemma?"

Om svar ja = bra grej värd att investeras i, kommer antagligen att bli kultklassiker. Eller åtminstone är det något som ingen annan har.

3 kommentarer:

Anonymous said...

Hehe, jag har Teema i svart och vitt, och Kartio-glas... :-) Men jag har åtminstone ingen kaffeservis. Hos oss får man dricka sitt kaffe ur omaka souvernirmuggar.
På sistone har jag börjat känna mig dragen till randiga och blommiga serviser. Få se vad det ännu blir av det, kanske jag förvandlas till Hyacinth Bucket och skaffar mig Royal Doulton with handpainted periwinkles?

maria said...

Vi har också Kartioglas, of course :-) 2 gröna, 2 grå och 12(!) vanliga genomskinliga. De är oförstörbara och vi kommer att ha dom till döddagar. Sen har vi hur mycket som helst uddaglas som vi har just och jämt två av som är färgade och mönstrade och tunna och skira och ska handdiskas. I'm the one to blame.

Jag sku oxå vilja ha nån mönstrad servis, men en del av släkten har köpt arctica och en annan pentik så resultatet är att jag har så myckt inhemskt evighetsporslin att jag inte vet hur jag nånsin ska få in nåt mer i skåpen?

Online Casino Neteller said...

Really and as I have not thought about it earlier