Tuesday, September 19, 2006

övervintring


I helgen skulle vi bygga knutar, men det gick inte så bra för vi köpte fel bräder. Så istället tänkte vi att vi kunde hacka upp lite lingonris för att sedan kunna köra dit matjord och plantera roliga saker (växter, företrädelsevis) i vår. Det gick inte heller så bra för när jag hade hållit på en stund och hackat och slitit och grävt så stack Herr Padda upp sitt lilla reptilansikte ur torven cirka 2 cm från min fot. Efter att ha tittat sig runt en stund så kravlade han sig mödosamt upp och spottade ut lite jord.

Herr Padda is suffering from a bad hair day


Sedan satt han och blängde ilsket tills han uppenbarligen i något skede fick tillbaka blodcirkulationen i bakbenen och hoppade iväg. Men sedan var det ju färdiggrävt för i höst, det var knappt så jag vågade gå där.

Hemma hos föräldrarna slog jag upp vårt Bra Böckers lexikon från 1973- (kändes mycket vintage) och jo, visst "Paddor övervintrar genom att gräva ner sig i marken".

Så nu visste ni det. Djuret på bilden är en padda, paddor kan leva nergrävda i marken med munnen full av jord och nu är det officiellt vinter.

2 kommentarer:

Anonymous said...

Vi hade en padda i växthuset, jag lyfte upp honom för att paja honom lite. (det får man väl med paddor). Han trodde säkert att jag tänkte kyssa honom för att se om han blev en prins för i nästa stund kissade han på min hand. Så oförskämt!

maria said...

Jag blev alldeles förskräckt när jag hade mist "min" padda för då först insåg jag det där om att han kanske var en prins och det kanske var på mitt ansvar att rädda honom och nu hade jag tappat bort honom...

Och nu är kosmos kanske i obalans, typ.