Monday, September 20, 2010

skrotupplag

Ursäkta mitt ständiga tjat över vår platsbrist men igår möblerade vi om hela dagen. Målet var att få in en hel massa funktioner - vuxensovrum, gästrum, kiddierum, bibliotek/arbetsrum och lagerlokal för semiantika möbler - i två ganska små sovrum och det går på sin höjd halvbra. Idéer som presenterats och förkastats hittills: vi skrotar vår 1,60:s säng och går ner på 1,20, vi skippar kontoret* "för jag ska ju ändå inte jobba" och N. tar med bordsdatorn till jobbet och bildbehandlar där, vi hänger babyn att sväva i en sån där indianvagga (alltså en sån här eller kanske ännu hellre en sån?) i taket samt för minst hälften av alla möblerna till Purmo, limbot där alla möbler väntar på nästa reinkarnation.

Sånt som vi ännu funderar över: vägghängt skötbord? Funkar det? Kommer gipsväggen ner? Borde man ha ett vanligt istället och i så fall, var ska det stå? Måste man alls ha ett skötbord? Kan man få en färdigt rumsren baby? Och varför har Brio världens sämsta webbsidor som det inte ens går att länka ordentligt till? Och vart i hela friden har Manhattan slarvat vår bokning?


* fast ordet "kontor" är kanske aningen vilseledande, det handlar alltså om ett ganska litet skrivbord, en lådhurts och en stol.

4 kommentarer:

Siv said...

Njaä, man behöver kanske inte ett skötbord. Men någon lämplig plats som inte är alltför långt från rinnande vatten behöver man nog. Hurdan tvättmaskin har ni? Man kan ju ha skötunderlägg ovanpå en frontmatad maskin, och kanske på en toppmatad också om man riktigt vill.
Sist och slutligen är det väldigt lite man _måste_ ha. Vi använde t.ex. spjälsängen enbart som förvaringsplats för kläder det första halvåret ungefär, Andreas sov i vår säng... Men det är ju så roligt att shoppa till de små liven.

maria said...

mja, jag har nog tänkt på tvättmaskin, men dels är handfatet i badrummet där väldigt grunt och skvättigt och handdusch saknas. På den lilla vessan finns både dusch och bättre handfat, men absolut noll plats. Fast eventuellt kan min motvilja mot att ha skötplatsen permanent ovanpå tvättmaskin bero på att jag förvarar både ren tvätt i väntan på strykning och min tandborste där.. :)

Några vidare avstånd blir det nog inte fråga om hur man än gör.

Fru Tallund said...

Min lillasyster hade vägghängt skötbord ovanför wc-stolen i lilla vessan och vad jag förstår funkade det bra.

maria said...

Vår lilla vessa är bara väldigt, väldigt liten. Men om man fortfarande sku rymmas in dit så är det en suverän lösning!