Saturday, September 11, 2010

Babys shopping

Det här är sannolikt olidligt intressant för alla utom den innersta kretsen, I know, I know. But here we go:Babyns Stockholmsbodys, som den inhandlade på Åhléns i maj när den helt inkognito var och hälsade på tant Zingo: en grön-turkos katvig att ha på växten, en gulrandig grej och en grodprins. Ingen garderob känns riktigt komplett utan en grodprins!HUNDEN är ju en gammal bekant redan! Här poserar den med någon basic ugglebody och nåt slags slända. Ganska basic sådär på det hela taget, men det kan ju inte vara fest jämt.Pyjamasar: panda och tassavtryck. Och två par dinosauriestrumpor. Inte så jättespännande det heller, men förhoppningsvis praktiskt? Jag har ingen aning.Två stycken basicbodys i lila och turkost, från HM, och ett par s.k. Lill-Bosse-byxor i brun sammet. Ett par till väntar hos mommos.Byxorna är sån där ganska tight fit och med hög midja, hälsar Ernst. Men snygga, förvisso.Babyn har varit i Nice och kom hem med 2-pack kaninbodys från älskade Monoprix, en tämligen exklusiv kattdräkt i sammet med trampdynor, La Petite Vache och så Sophie då.Väldigt fina lila kattpåslakan, ytterligare en body (grön och ribbstickad) samt en rosa haklapp i frotté.Ingen större risk för dregel och klott här, hälsar Pricken. Dock var knäppena skittrånga och näst intill omöjliga att få fast och upp, så en viss strypningsrisk känns som att den föreligger, vilket förstås är mindre bra. Pricken drog en suck av lättnad när den var av. Glasögonen är varken babyns eller Prickens, utan s.k. fotorekvisita.Storshopping på Lindex: ett par randiga hängselbyxor, rävbody, ugglemössa och en slags fleecejacka, fast i väldigt lurvig plysch och försedd med öron. Samt en kanintröja från Zara. Om babyn visar sig börja trivas med en godsägarlook så tänker den köpa alla sina kläder på Zara! Inte att just kanintröjan är särskilt representativ för den stilen, men ändå: för godsägarlook gå till Zara.Sist men inte minst: lejonhalare i ljusgrönt manchestertyg. Kan byggas om till någon slags sovpåse, vilket gjorde ett djupt intryck på pappa. Samt en grå Pingufilt.

14 kommentarer:

mamma said...

Babyn har så mycket fint. Här hos mommo finns nu även en randig omlottröja och jeans.Tänkte också på en brun björndräkt,men ser att du har en med öron redan.

maria said...

Babyn tackar så mycket!

linda said...

Moster gillar halaren i ljusgrön manchester skarpt. Med grönt OCH manchester kan det aldrig bli fel!

när det börjar said...

Fint! Och jag som vid förra inägget funderade om man kunde göra ett likhetstecken mellan att kommentera på en blogg om orsaken bakom att bloggaren blivit större och att man går fram till en person och frågar när barnet ska födas och får som svar: jag har bara blivit tjock.

linda said...

...och farbror R. är ett Pingu-fan ;)

SivÖ said...

Pingufilt!!! Pingufilt!!! Varifrån??
De där velourbyxorna från Lindex är super. Andreas har nött ut minst två par i varje storlek, men tyvärr tillverkas de bara upp till 86.
Finfin shopping, det verkar vara en effektiv och modemedveten baby!

maria said...

när det börjar: haha, ja, kanske det? Nu har jag nog blivit SÅ PASS tjock att folk inte ger mig den där misstänksamma "grillmatsblicken" längre... :)

Siv: Pingufilt finns på Oz-baby! Men den är liksom babydimensionerad så den kanske är för liten för er? Såvida du inte vill ha den i rent inredningssyfte, då passar den ju fint förstås!

maria said...

70 x 95 cm är Pingufilten, förresten.

Anonymous said...

Helt underbara lila kattpåslakan! Är de typ minibebismodell? Hursomhelst djupt imponerad :) Men skulle ändå rekommendera användningen av sovpåse (typ grobag), läs på om fördelarna med det iaf ;-)

SivÖ said...

Anonym: Eller så går det som för oss och man får en unge som hatar allt var täcken och påsar heter och helst vill sova utan något alls på sig... Hans täcke har aldrig använts. På sin höjd har han accepterat ett lakan i flanell då det varit som kallast. Synd på alla söta sängkläder vi har.

maria said...

Anonym & Siv: det där med filtar/täcken/sovpåsar verkar vara ett bottenlöst träsk... Eftersom jag inte ens har nån unge än är kattlakanet snarast för MEJ, för att jag gillar det. Om inte annat kan ju babyn ligga ovanpå sitt kattäcke om man behöver lägga den ifrån sig någonstans dagtid. De där grobagarna tycker jag är både väldigt fula och helt hutlöst dyra (över 50 euro?!), men såg att ikea hade en motsvarande produkt, som förvisso var anskrämlig den också, men som bara kostade 14,95. Babyn kan få testa med en sån först.

Jag blir för övrigt alldeles olycklig i själen av hur mycket FULA barngrejer det finns: det är bilar/pussande grodor/skrikiga färger och gulliga mönster på allt, allt...

Fairy G said...

Här går det undan. Jag älskar kattpåslakanen, helt ljuvliga :)

Fru Tallund said...

Många fina saker! Jag vill också... Och har redan en del, hoppas på att få ta fram dem också. Lite lyxigt känns det ju att du får börja från början. Jag har ju två systrar som bara väntar på att få ösa ur sina skåp...

maria said...

Fairy G: Ja, inte sant? :) jag förstår om det verkar gå undan, men det här är ändå resultatet av några månaders samlande, det är liksom ingen hejd på vad man tycks "behöva" ...

Fru T: Jag proppar också undan allt i skåp så fort jag kommer hem med det... och håller tummarna för att dina systrar ska få börja ösa ur sina så snart som möjligt! Och ja, på sätt och vis är det ju "lyx" nog med allt nytt - det enda jag hittills tänkt recykla är den babystol som jag och syster hade som små - men man sparar ju nog å andra sidan en hel del om man har folk som vill ge en grejer och de dessutom är i ok skick...