Thursday, June 25, 2009

procrastination

Jag har nytt shampoo: Cutrin ginger& grapefruit nånting, ett lite "finare" frisörsshampoo från Wiklunds fyndlåda. Av flaskan av döma utlovades fluffigt och allmänt sommarfräscht hår. Problemet bara med alla citrusdoftande hår- och hudvårdsprodukter (något som jag i regel inser alldeles för sent) är de något olyckliga associationerna: som i det här fallet den gnagade känslan av att just ha gnuggat skalpen med Ajax. Fluffighetsgraden är tämligen konstant. Visst kan man säkert kalla det "volym", risigt är annars också en bra term. It's all semantics, liksom.

***

Kör alla vita kläder på constant repeat i tvättmaskinen, fast med olika tvättmedel och i olika temperaturer, eftersom vi uppenbarligen ägnade hela midsommarhelgen åt att spilla, dregla, hosta kaffe över oss själva. Det känns hemskt onödigt. Det ska vi sluta med.

***

Alltid när jag öppnar kylskåpsdörren blir jag lika perplex över att hitta ett 20-pack av vauhtihirmun jordgubbs-hallontrip. Trots att jag inte druckit trip på år och dag. Självsuggestion är such a powerful thing. Syster och jag diskuterade "aptripar" på facebook igår. Minns nån annan? Randiga tripliknande burkar med olika djur på: apa, elefant och kanske någon slags björn...? Burkarna var jättesnygga, man kunde klippa upp och skölja ur dem och använda dem till ingenting. Vi älskade aptrip i en sommar eller två, men de försvann nog från marknaden ganska snabbt. Blev tvungen att slå upp "hirmu" och det betyder "monster, vidunder". Jag har svårt med såna där ord (jag i och för sig haft svårt med de flesta finska ord, men just den där typens ord är tydligen extra knepiga. När vi flyttade hit fick jag lära mig att vi har en "hormi" i garderoben. Jag tyckte det lät jätteroligt, men det tog en evighet för mig att lära mig vad det nu riktigt var som den kallades, oftast drog jag till med just hirmu eller hörmi eller något liknade. Enda orsaken till att alls prata om vår hormi är att skrubben är jätteliten och den förbaskade hormin omöjliggör all form av vettig möblering. Och på gamla fänko hade de bild på en "hörpi". Den var jättesöt! Ja, hum. Jobba lite kanske? Eller ens gå ut och äta lunch i solen? Ja, jag tror det.

2 kommentarer:

linda said...

Öh, ett 20-pack? Jag köpte också trip igår efter vår diskussion (någon borde ge oss någon typ av provision), men jag tog bara 2 st. Det känns ju hemskt simpelt just nu.

maria said...

Haha, 23 cent per st, 1,95 för tjugopack som håller fram till någon gång under 2011. Jag hoppas att den åtminstone är god.