Thursday, June 25, 2009

♥ din närbutik

Jag tror aldrig att jag har hört svenska talas i vår lokala förortsbutik (förutom sådant som mitt eventuella sällskap kan tänkas ha sagt direkt riktat till mig).

Däremot hör man många andra språk som man inte förstår det minsta av. Det är mycket spännande. Igår när jag balanserades en flaska flytande vittvättmedel (p.g.a. ohejdat kaffegurgel, se nedan) var på väg ut, var det en kvinna som plötsligt hävde ur sig en lång och mycket arg harang på vad som kändes som max. 20 cm:s avstånd från mitt ena öra. Jag hajade till och tittade förvånat på henne för att utröna om jag virrat på och tänkt krocka med henne.

Men hon tittade förbi mig och när jag svängde på huvudet såg jag att det var hennes 12-13-årige son som fick sig en åthutning. Den tjurige tonårssonen satt nerhasad med armarna i kors över bröstet på stolen för iranska pappor. I min lokala förortsbutik finns en eller två stolar strategiskt placerade alldeles innanför dörren. Där brukar män härstammande från mellanöstern med barsk uppsyn sitta och vänta på att få eskortera sin kvinna hem efter matuppköpen. (Iranska/Kurdiska pappor don't do groceries, enligt min erfarenhet; de väntar - under tyst protest). Där satt killen, mamman och hennes kompis/syster och en skara mindre barn var på väg in i affären. Hon var arg och uppfordrande, han rörde sig inte ur fläcken.

- Vad tror du hon säger? Hon låter jättearg. "Kom nu j***la lata skitunge och hjälp mig att skuffa vagnen"?

- Nää. Jag tror mer på: "Kom med nu och välj ut vilken yoghurt du vill ha så att du int' sitter där i morgon sen och tjurar och int' ska ha nånting."

Vilket är ytterligare ett exempel på varför han skulle vara en så mycket bättre förälder än jag. Skulle jag ha en tjurig tonårsson skulle jag bara köpa FRUKTBOMB helahela tiden!

0 kommentarer: