Monday, March 17, 2008

gnällig konsumentblogg - ännu en gång

Dagens tema är: transvestitunderkläderna - eh, what's the deal with that?

Närmare bestämt, hur i hela världen kommer det sig att det verkar som om alla de stora klädkedjorna - men HM är som vanligt värst - enbart fokuserar på transvestitmarknaden när de saluför sina underkläder? Kan det verkligen vara en så stor kundgrupp att det lönar sig? Är det någon annan som har märkt att det liksom inte är ingen skillnad längre vad det står i en bh att den är för storlek, för med stigande storlek så tycks mängden stoppning också öka exponentiellt, så fast den ser större ut så känns det inte som om utrymmet inne i den tycks öka just alls? Är det inte lite märkligt tänkt? Är det inte nästan så att själva idén med att alls ha olika storlekar går om intet just precis där någonstans?

Den här utvecklingen har visserligen pågått i flera år redan, men det här sista halvåret eller så har förhållandet bh/stoppning blivit helt absurt löjligt. Det värsta av allt är att nu är uppenbarligen ute med sådana lösa "kuddar", så nu kan man inte ens ta bort nåt av allt extra stuff de har klämt in i den, utan nu är hela skiten insydd och omöjlig att komma åt.

Jag är så nyfiken, har det gjorts marknadsundersökningar om det här? Vill folk verkligen HA det så här? Är det så att alla oavsett kupstorlek står utanför fabrikerna och skriker efter vadd och skumplast och butikerna har inget annat val än att foga sig?

Kom igen nu, börjar inte det här kännas omodernt snart? Det är obekvämt och gör att hela plagget känns styvt, oföljsamt och bylsigt, plus att det är skitfult.

***

Och ja, jag inser att det finns präktiga tantmärken med säkerligen en hel massa olika käcka hudfärgade modeller utan minsta lilla tillstymmelse till padding någonstans. Not helping!

0 kommentarer: