Thursday, September 20, 2007

mest andras tankar

Idag känner jag mej för seg för att ha några egna tankar så jag tänkte mest citera andra.

- Jag är ingen poesimänniska, oftast irriterar dikter mej mest, men via Bodil Malmstens blogg hittade jag en dikt från The New Yorker som jag verkligen gillar och som heter "There is no time she wrote", skriven av någon som heter D.Nurkse. Jag blir så ledsen när jag kommer till raden om hur man borde hinna "carry a sick kitten to the shade of a blighted elm", för jag tänker hela tiden på hur det gick för den lilla sjuka katten som vi misslyckades med att rädda i somras. Den borde också ha låtit sig bli buren i skydd nånstans men den tyckte världen var alltför farlig för den skulle våga tro på nån räddning och nåt beskydd.

- Theresa Norrméns I dag-kolumn i husis! Jag kunde inte hålla med mer. (vet inte hur jag ska länka, men man kan gå in på hbl.fi, välja att se hela tidningen som pdf och då finns den på s. 20). Är det inte lite patetiskt att vara en liten skruttminoritet som sedan tv:ns start fått kämpa med näbbar och klor för att på nåder få sända sina program nån timme här och där och hela tiden vara beroende av någon annans goda vilja och sen, när vi plötsligt har "en egen kanal" som det är ett väldigt tjafsande om, så då är förståelsen för andra i en liknande men ännu sämre situation som bortblåst? Så jäkla proppad av finlandssvenska kvalitetssändningar kan FST5 knappast vara att det inte skulle finnas rum för både nyheter och t.ex. barnprogram på samiska. På dagtid, med en sändningstid som står i programtablån, inte slumpmässigt och mitt i natten. Lite storsinthet skulle vara på sin plats nu people, let's be den coola alternativkanalen på riktigt.

- En sak som jag däremot inte förstår är vad vår katt Milla gör på Therese Bohmans altan? Jag känner henne inte, men tror hon bor i typ Göteborg. Hur kan Milla vara söta katten ända bort på svenska västkusten? I don't get it. (Scrolla ner en bit tills ni träffar på en katt son ligger och vältrar sig på rygg). Nu borde jag förstås ladda upp en bild så att alla de som inte känner Milla själv får bilda sig en uppfattning om likheten och om sannolikheten för att det verkligen är hon, men jag orkar inte. Det finns en miljon kattbilder och att blogga bilder är så himla trist.

2 kommentarer:

Fairy G said...

Det finns en enkel och vettig förklaring till det. Milla är helt enkelt en ur Heroes-ensemblen och kan teleporta. Varför hon valt Göteborg av alla ställen kan man väl fråga sig, men det visar sig nog tids nog.

Anonymous said...

Katter är på det viset, de kan dyka upp lite var som helst. Tänk på vår kära "Myran", hon kunde nog vara lite här och där, och nu efter sin död har jag träffat henne på Colosseum i Rom och även sett henne på bild från Provence.