Monday, June 19, 2006

Hemkomna från vår extremt sommaridylliska Borgåhelg. Alldeles som planerat så har vi solat och badat och tittat på havet.


Lupiner fanns, men tyvärr blir jag tvungen att meddela att PONNYN inte var där. Några andra hästar fanns på plats men det var för varmt för att de riktigt skulle orka bry sig om att ta sig ända fram till någon okänd galning som stod borta vid grinden och tjoade och prasslade med knäckebröd (knäckebröd som f.ö. var enkom inköpt i den söta lilla butiken med kopieringsservice, så vi nu har vi sett den också; den påminde om den kiosk som mina farföräldrar hade: instant nostalgitripp!).


På lördag var vi in till stan och gick runt lite, det kändes som att vara i Rom - hett som bara vad och byggnadsställningar och kravallstaket framför kyrkan.


Annars var det jättesomrigt och lummigt och, som sagt, mördande idylliskt (Jag har ändrat mig! Sedan när jag börjar skriva en deckarserie ska den vara förlagd i Borgå; det är bättre än Nådendal - det blir perfekt! Mordiska galningar som förgiftar varandra med lupiner utanför WSOY..?). Jag skulle kunna tänka mig att bo på ett sådant ställe, om det inte skulle vara så långt borta från alla jag känner och om det inte skulle vara så att jag får rysningar av dialekten. Så det går nog inte. Men fint...


Medan vi gick där kom en något påstruken äldre herre fram och ville veta var knappaffären fanns, för han behövde absolut få en till knapp av samma typ som han hade i handen. Det visste vi ju inte, det gör man ganska sällan som turist. Men han verkade inte riktigt vara mottaglig för den sortens argument så vi smet diskret undan. Sedan började jag fundera på om det månne alls fanns någon knappbutik i Borgå mera sedan den ilskne knapphandlarn reste på sin egen vendetta upp till Jeppis för att spränga deras knappaffär - när det nu var, i början av -90 talet ? - och så tragiskt strök med själv istället. Men sedan kunde jag inte minnas om det i själva verket inte var så att den killen var i dragkedjebranschen istället och kanske inte alls hade något med knappar att göra annat än att knappar och dragkedjor brukar säljas på samma ställen...?

Anyway, det hela förblev väldigt oklart, men det kan alltså hända att det finns en farbror i Borgå med ett otillfredsställt knappbehov i det fall att någon har vägarna förbi och vill göra en insats.

2 kommentarer:

Fairy G said...

Katt katt katt! :)

maria said...

Ja, onekligen: katt! :)