Thursday, March 23, 2006

mera resa

Och sen kom vi till Stockholm. Jag vet att det anses vara lite av landsförräderi (eller åtminstone högst olämpligt och inte så lite suspekt av mig) men jag älskar verkligen Sverige! Så fort man stiger av båten så känns det liksom lite roligare och lättare att andas. Piggelinglädjen från när man var liten och på semester går aldrig riktigt ur och det är så skönt. Redan reklamerna i hamnen är lite roligare (för de är uttänkta och skrivna på svenska och inte översatta), och sedan fortsätter det bara: tidningarna är tjockare och kläderna är finare. Och framförallt: de färdiga smörgåsarna är både fler och godare. Det finns ingen mat som gör mig så nöjd och får mig att känna mig så busy och kontinental som färdiga smörgåsar och annat rolig plastförpackad mat.

När jag och syster var mindre och yngre och för första gången på egen hand i London så levde vi en hel vecka på smörgås och pizzaslice och små söta burkar med juice och citronmousse från Marks& Spencer. Resten av pengarna gick till cd-n och topshoptoppar och det var ett perfekt arrangemang. Och alla vet ju att London är ytterligare snäppet bättre, London är ungefär så lycklig man blir medan det ännu är kallt och ruggigt ute.

Mer plastsmörgås = mer utvecklad kultur = mer lycka, liksom.

1 kommentarer:

Anonymous said...

Å! Jag håller helt med! Sverige är mycket roligare och lyxigare... Men man nästan skäms att tycka det. Och tycker att man förtjänar inte bättre än att bo i trista Finland och lilla hålan på landet där man känner alla men ändå inte har nån att umgås med. Typ. Så nu är det med skräckblandad förtjusning jag inser att jag kanske kanske flyttar... Och i så fall till Staden. Den med dom goda smörgåsarna och den roliga reklamen. Och synnerligen trevliga lektrisfarbröder... :)