Friday, February 10, 2006

just so Bollywood

Åh, jag vill bli filthy rich NU så att jag skamlöst kan ägna mig åt fullständigt onödiga utsvävningar i stil med att en helt vanlig fredag köpa små förpackningar med ätbara blommor à la 5,95 € st och inte ha det minsta dåligt samvete. Tänk sedan att sitta där med gaffeln i högsta hugg framför sina penséer och andra mer okända storheter och bara vänta på att få hugga in...? Så förtjusande dekadent!

Jag försökte faktiskt odla ätbara blommor på balkongen i somras; fick något en meter stort lila, tre ringblommor samt något som såg ut som en maskäten luktärt. Av en hel bloody påse frön. Det var det enda av allt jag sådde som överhuvudtaget började blomma så jag hade förstås inte hjärta att äta upp dem. Plus att jag tycks ha nån sorts inbyggd spärr mot att slita åt mej av trädgårdsblommorna och bara börja tugga där man står. Det känns fel, det känns potentiellt livsfarligt, men samtidigt har det en konstig lockelse.

De här var bättre, det var bara själva blommorna utan stjälkar så de såg inte lika svårtuggade ut. Borde jag slå till? Vad ska jag ta för sort? Hur äter man dem? Som tilltugg, typ chips? Eller i sallad? Kanske på glass?


Smask?

1 kommentarer:

linda said...

Man lägger väl dem som dekoration främst, på vad vet jag faktiskt inte riktigt. Men som chips kan man väl ändå inte äta dem? En hel skål med blommor, och så dip förstås. Hihi.