Tuesday, February 07, 2006

jag & Newton

Igår när jag var och simmade, så tänkte jag först på pingviner, så där som man gör, och sen på Newton. Sir Isaac, ni vet. Det var inget särskilt med det egentligen, annat än att jag vad jag kommer ihåg aldrig någonsin tänkt på honom tidigare, men nu gjorde jag det. Jag hoppas att han förstår att uppskatta det. Kisse och jag övar på hans tredje lag här hemma: vi knuffar på varandra och ser om vi påverkar varandra med samma, men motsatt kraft. Vi vet inte riktigt.


Men förutom små korta sinnesförvirrade stunder så är jag inte så särdeles intresserad av fysik, så det mest fascinerande är att han efter 50 års funderande och 4 500 skrivna sidor kom fram till att jordens undergång kommer att inträffa år 2060. Om en 54-55 år, alltså. Då är jag 88 år.

Nästa gång jag sportar ska jag försöka komma ihåg att tänka på t.ex. nån känd filosof. Om det här är en ihållande trend kommer det att göra under för folkbildningen! I'll keep you posted...

3 kommentarer:

Fairy G said...

Jag läste just om Newton; han brukade vila i en stol på eftermiddagen med en boll i handen och så vaknade han då förstås när han somnade och bollen föll i golvet och mindes det han just drömt eller visualiserat och det gav honom nästan alltid nya idéer kring hans forskning...Intressant :)

maria said...

Aah! Ett till Newtonfan :-)? Vi får snart bilda klubb!

Fairy G said...

Nja inte fan precis, han bara råkade dyka upp i en bok jag läste :))