Saturday, October 17, 2009

uppdatering från hallen

Sommarskor väntar på sommar och/eller party. Blomlökar på plantering, förgäves.


- inhandlat stuckatur, i nåt styroxliknande material (ja, jag skäms, men bara lite) och limträskivor att göra hyllor av. Limträskivorna var på rea p.g.a. nåt slags hulabaloo-jippo på Bauhaus, stucco:n var fullpris, förstås. Dyrast av allt var pluggarna och skruvarna. Det bär mig emot, prissättning borde bygga på någon slags rolighetsprincip. Pluggar och strumpbyxor borde vara så gott som gratis.

Detalj av stuckatur. Egen skämskudde medtages.


- vi bestämde oss för att inte lägga tillbaka innerdörren, så den står nu bredvid sängen istället. Jag vet inte om det är optimalt, men åtminstone uppfyller det kriterierna för en "personlig inredning. Jag har inte sett NÅN annan som dekorerat sitt sovrum med lösa extradörrar. Inte ens i nån tidning. Om en par veckor hoppas jag att man slutar reagera på den för jag vet inte riktigt var vi annars ska göra av den.

- vårt golvkakel såldes nu med 50 % rabatt, vilket jag tycker är lite oförskämt.

- skåpknopparna är på plats, men nyansen skiftar lite, i.o.m. att jag hamnade att köpa en ny istället för den som var lite trasig. Tyvärr var de nya lite fulare, så jag ville inte byta ut båda två trots att det gjort det enhetligare. Så nu har jag omaka knoppar och intalar mig själv att det gör mig lite bohemchic.

På bild ser de både olika stora och sneda ut, i verkligheten är de mest olika färg. Bohemchict, säger jag ju!


Det har alltså inte hänt så mycket den senaste månaden. Som alltid när vi renoverar går vi ut hårt innan vi kommer på att vi mycket hellre degar i soffan med Californication och glass.

[update, update: N. målar nu hyllplan för fullt!]

2 kommentarer:

Fairy G said...

Men alltså vart ska stuckaturen?

maria said...

I tamburtaket! Tror jag...