Tuesday, September 15, 2009

Simon och Thomas

Men liksom, mja, hur jag än vänder och vrider på det så gillade jag inte riktigt det nya Sveriges fulaste hus-konceptet och det gör mig lite ledsen, för jag tycker i vanliga fall att de är väldig roliga.

Men nu kändes allt bara fel: a) gårdagens hus var knappast på långt när fulast i Sverige, det var krimskrams-bohemiskt överbelamrat men sist och slutligen ganska trivsamt, b) det blev verkligen inte speciellt mycket bättre när det var fixat (säg hej till tapeternas motsvarighet till halmgrisen!), c) fina, snälla Dick var borta och d) med honom den varma, skämtsamma stämningen. Det var för mycket gliringar om alltings ghastliness och för mycket "guud, vad bra vi är", det var liksom det enda som hände, det var väldigt lite konkret byggande och inredande man såg, förutom lite tillspexat fumlande med "världens fulaste öppna spis" (but of course!), det hände liksom ingenting, programmet gick inte framåt utan upprepade sig bara. Allt var bara konstigt och på tok för utdraget med tanke på att ingen verkade göra nåt.

Och VEM behöver en vedkorg i "chesterfieldstil" som nån knåpat ihop av faner och skoputsningsfärg. Är det det som definierar god smak, liksom? Ghastly!, säger jag bara.

Sen kan man ju inte låta bli att undra vad som hände med parets böcker? Jag blir så trött på att inredare aldrig tillåter folk att ha böcker såvida de inte spraymålas vita eller får hål borrade i sig och träs upp artistiskt på en pinne. Varför är det aldrig okej med helt vanliga böcker, att läsa i?

5 kommentarer:

Orange said...

Jag brukar tänka på det där. De stylar jättefina hem, men var finns folks saker sen??? Okej, somt kanske man kan göra sig av med, men inte allt!

Neta said...

Oh fan, missade programmet. Har tyckt att de hört till det mer underhållande tv har att leverera för tillfället, så det är ju synd om den nya serien inte lever upp till förväntningarna.

maria said...

Orange: ja, jag tycker att det skulle vara en vettig sak att ta fasta på när man gör inredningstv, att visa hur man snyggt och vettigt kan förvara sina böcker/dvd:ar/porslinsfigurer eller vad det nu är som folk har. Inte bara häva ut allt och ge folk ett rum som är som taget ur nån möbelkatalog med 1-3 smakfulla assesoarer.

Neta: Det här vara bara första avsnittet så det kan ju hända att det tar sig? Och inte vet jag om det var dåligt, på många sätt var det ju ungefär som det brukar, men ja...lite tråkigare och sämre, lite mer extreme home makeover. Men om du ser sveriges tv3 så säger jag bara; svenska hollywoodfruar som kommer strax efter. Oh my god. Trotsar all beskrivning och man dör lite inombords, men kunde inte sluta titta...

maria said...

skum stavning av accesoarer där, men ni vet vad jag menar...

Orange said...

Äh, jag var tvungen att kolla stavningen, tyckte det såg skumt ut med två c:n men så ska det ju vara. Och skriver man ut acessoar ser man ju att det är fel.

Ha! Nu har jag word verification "pingst", det var ju både lätt och lite skojigt.

Imorgon får vi FB-snacka om Simon o Thomas igen, hoppas jag.