Tuesday, July 24, 2007

TV

Semestrar ännu på landet. Det är utmärkt. Jag får en massa mat och simmar och har köpt konstiga saker på loppis: udda rörstrandskaffefat, ett stjärnglas (som kan stå fint på rörstrandsfatet), snygga/mystiska böcker, en lampa till hallen och en ganska stor mjukishundbjörn som heter Ernst och viftar på öronen. Allt detta fyndat för under 15 euro.

På kvällarna ser jag med stor entusiasm på tv, det gör jag nästan aldrig annars av någon anledning, eller jag ser ju ibland på vissa utvalda program som jag har planerat se, men inte så där att jag förväntansfullt bänkar mig i soffan för att se en fem-sex program i rad: långsamma engelska deckare och konstiga/tänkvärda/onödiga dokumentärer och dokusåpor och mer engelska deckare, och bara tycker att allt som kommer är såbra. Fullt så bra är det säkert inte heller, mest är jag säkert bara ovan: det är lite som när jag var liten och pappa kom hem med färg-tv på prov och mamma och jag ba': "neh, int' behöver vi nu färgtv, egentligen" och sedan knappt kunde stänga av den och över våra döda kroppar skulle ha släppt den ur huset igen. Så känner jag mej; lycklig över att det rör sig. När jag kommer hem ska jag skaffa sveriges tv och så ska vi börja se på tv på allvar. Igår såg jag t.ex. en dokumentär om en amerikan som fotar gamla hus i Shanghai och det var så sorgligt eftersom de ju river alla sina gamla hus så snabbt de bara hinner med och bygger tusentals identiska intetsägande västinspirerade höghus istället och de små mormödrarna som bor i de gamla husen satt och såg hjälplösa och förvirrade ut och vet inte vart de ska ta vägen med sina dukar och färgglada plastbaljor för de nya husen har de ju aldrig råd att flytta till. Jag som alltid har velat åka till just Shanghai (och bo t.ex. här) fick plötsligt en känsla av att staden inte kommer att finnas kvar när jag väl kommer mig för att åka dit. Samtidigt förstår jag ju om shanghaiarna inte har lust att fortsätta leva trångbott och med låg standard bara för att jag eventuellt ska kunna komma dit och fota någon gång i framtiden.

Och ja, Steven har börjat blogga.

1 kommentarer:

Anonymous said...

Ifall du ännu vill o hinner promenera så vet du var jag finns. Idag har jag varit lite dagen efter. "Dagen-efter-våldsam-migrän-med-yrsel-åkandes 800 km i bil" så det tog evigheter innan vi kom oss ut. Men sen gick jag förvånansvärt långt. Imorgon ska jag till stan och på teater, men är du kvar ännu efter det?