Monday, June 11, 2007

...

Flytten är i det närmaste över, förutom att vi ännu har 2 gånger kaos att reda upp och det ofrånkomliga faktum att det inte riktigt känns som att vi ryms på nya stället. För första gången någonsin i hela mitt liv känner jag mig trångbodd. Vi har böcker i tredubbla led precis överallt, i alla skåp och lådor och förråd och allt känns som att det växer oss över huvudet. På bakgården har det dessutom flyttat in en medelstor djungel som ännu väntar på sin slutgiltiga placering.

Närmast på programmet nu: borde snabbt hinna måla ett rum, tapetsera två andra (för att slutgiltigt kunna placera ut möblerna) samt slå upp kattstängsel kring hela skiten innan vi försmäktar inne i hettan då vi inte kan ha upp några dörrar. Ta-daa, där har ni vår variant av "det trendiga uterummet" som för övrigt tycks vara årets grej i inredningsvärlden: mörkgrönt plastat metallstängsel snott kring allt bara, så blir det nog bra. Jag fasar lite för monteringen, jag var värdelös på att bygga staket åt platsgrisar som liten och det här känns som om det har förutsättningar att kunna bli lika ostabilt och skevt som de blev.

Och i morgon kommer spismontören och så S. som ska hämta sina kvarglömda champagneglas. Jag känner mig lite skyldig nästan, vi har bara bott där i under en vecka och redan rivit en vägg, bytt innerdörrarna och sågat två stora hål i altanen. And further destruction awaits. Yey.

4 kommentarer:

Anonymous said...

Jag vill inte vara negativ på nåt sätt. Men katter som plägar ta sig upp på gardinstänger- tar de sig inte över staket om de vill? Eller är er av den mer sävliga sorten?

Annars låter det skoj med allt stök och rivande, även om jag kan förstå att det är jobbigt också...

Fairy G said...

Jag är på jakt efter en såg så jag kan såga ner alla torra grenar på träden.

Anonymous said...

Orange: vi får se, man vet ju inte innan man provat... ;-) Jag har en teori om att stängsel är bättre, ett trästaket skulle hon lätt klättra över eller hoppa upp på, men har svårt att föreställa sig att hon skulle börja ge sig i kast med att klänga i något ostadigt rutnät av metalltråd. Klart att vill hon prompt ta sig ut så går det säkert, men jag tror inte att hennes frihetslängtan är fullt så stor. Stängslet är mer till för att markera var vårt område slutar, dvs då ens huvud bumpar emot något. Men jag vet ju som sagt inte... Hur som helst kommer hon inte att få vara där när vi är borta.

Fairy G: Ja, vi sku ha en du sku kunna få låna nog om dina träd fanns någonstans närmare till..:-)
Huset innehar även även en sådan där käck grej som man kan knipsa med, vaddenuheter...

Anonymous said...

Huj så spännande, Milla får ju en gård och en djungel vad det låter:) Hon kommer nog att bli så nöjd, vilka äventyr! och hon verkar ju faktiskt väldigt snäll och går inte så långt ändå, hon var ju ändå lös mest där på er stuga och så.
Och kämpa på era renoveringar,låter ockås spännande!