Friday, December 02, 2005

free-floating

Idag har ingen ännu hunnit vara gnällig, elak eller annars förstöra något, så jag mår bra och är glad. Det kan bero på att jag bara har pratat med totalt typ två personer hittills idag, eller så är det bara annars bra. Men bara det droppar in fler människor här på jobbet så blir det nog säkert seg och håglös tristess och allt som vanligt igen. Jag oroar mig inte.

Så länge tänkte jag dela med mig av dagens värdelösa vetande: nämligen att älgen i själva verket bara är ett slags hjortdjur! Visserligen ett ganska stort sådant, men ändå! Jag som trodde att de var sig egen sorts djur: liksom "älgdjur". Men nej. Jättenära släkt med Bambi!

Fast det här kanske är något som alla redan visste. På samma sätt som att alla andra tycks ha fattat det där med att man ska trycka på neråtpilen när man vill åka hiss neråt och uppåtpilen när man vill åka upp. Jag var typ 28 när jag fick det förklarat för mig, innan dess fattade jag ingenting om hissar. Jag är världens mest självcentrerade så jag utgick från mig själv, där jag stod, och tänkte att det gör väl ingen skillnad för mig om hissen som ska flytta mig kommer till mig uppifrån eller nerifrån. Vilken väg den måste ta beror ju bara på var den råkar finnas. Så jag brukade bara förvirrat trycka på alla knappar jag såg och när jag fick nån lämplig hiss så klev jag in. Men förvånansvärt ofta var det redan folk inne i den som redan var på väg åt fel håll. Mycket störande.

0 kommentarer: