Thursday, October 27, 2005

missriktad hurtighet

Nu har jag fått vinterskorna. De är mocka, så man kan inte ha dem när de regnar och tunna, så man kan inte ha dem när det är kallt. Så en Åbovinterdag när det varken är kallt eller regnar så är de säkert perfekta (haha- planerar kunna ha dem nån dag nästa september). Eftersom jag nu har fått Nya Skor som behöver plats tänkte jag nästan börja städa undan alla sommarkläderna igår (nu när det har börjat snöa så känns det också mer och mer osannolikt att vi ska få ett hastigt påkommet behov av att gå ut i flipflops). Tyvärr kom jag inte mycket längre än till att tänka på saken, för det första jag såg var jackan från i våras som jag använt kanske tre gånger och som ledigt kvalar in på listan över årets sämsta köp. Motiveringen till att jag skulle ta just den var något så konstigt som att den är "praktisk och så kan jag ha den när jag är i skogen och så..." Hur tänkte jag då? När jag är i skogen? När är jag nånsin i skogen? Och när har jag velat ha på mig något som är praktiskt?

3 kommentarer:

Anonymous said...

Jo, väl mycket Fjällrävigt 80-tal och en alldeles obefintlig glamour-faktor över den jackan, men ett utmärkt plagg att jaga svamp och bär i.

Ytterligare ett plagg för nästa september alltså.

Anonymous said...

Vet ju inte om man läser kommentarer så här långt tillbaka, men jag fick ju höra talas om bloggen först nu, så....
Tänkte bara säga att det lät som en idealisk jacka för mig... Praktisk gå i skogen jacka, medelst hund. Här hos oss är hipp- och glamourfaktorn rätt låg. Synd att vi inte har samma storlek.
/Åsa

maria said...

Ja, jag antar det, grejen är att den liksom ändå är obekväm. Den har ett präktigt utseende utan att vara det egentligen, och det känns som så dåligt det blir...