Friday, April 17, 2009

tysk retro

Med anledning av att det på olika svenska bloggar på senare tid tycks ha rått någon slags generell ungdomsnostalgisk Blümchen-feber...



...så kan jag inte låta bli att reflektera över hur uråldrig man då inte måste vara om man minns till den här förlagan, från ca ytterligare femton år tillbaka? Titta så svängigt alla pojkarna dansar!



Min italienska krukväxtoleander som också hette Blümchen var uppkallad efter sångerskan. "Ich bin nur ein Blümchen", skulle den säga åt de tyska tullarna, men kanske tack vare att den hade en blommig badväska på huvudet största delen av tiden blev det aldrig aktuellt. Lika så skönt. Blümchen, den första krukväxten, är nu tyvärr sorgligen hädangången, men den har fär närvarande en (eller rättare sagt två) efterföljare, varav bara den ena har övertagit namnet. Allt annat skulle vara alltför förvirrande. Alla som har sett Gilmore Girls kan jämföra med konceptet the regning Lorelai, det fungerar likadant.

2 kommentarer:

Enola said...

Nena var min första skiva, LP alltså...

Orange said...

Meeen, vad är nu det här? Jag tycker jag har varit inne och kollat en massa gånger och alltid bara mött folkabussen. Nu finns ju här en massa inlägg som e flera dagar gamla?!